Onverwacht college
Door: Ans de Nijs
Blijf op de hoogte en volg Ans
09 Oktober 2012 | China, Wuhan
Al met al een heel apart college, vooral omdat ik tot nu toe alleen maar vanuit wetenschappelijk oogpunt naar duurzaamheid heb gekeken, voor mij leek het vanzelfsprekend dat regen en tornado’s op fysische wijze ontstaan.
Zelfs de Chinese studenten vonden het maar een apart verhaal, dat de man in “bovennatuurlijke krachten” zou geloven. Ik merk dat veel Chinezen niet gelovig zijn, als ik ze vraag dan “geloven” ze in het communisme xD. Nouja is ook wel weer een voordeel: alle winkels zijn op zondag open.
In de avond ging ik na te hebben gegeten in de kantine wandelen met Aileen, Alex en Veronica. We liepen een rondje om de campus heen en ik kocht een klein opzettafeltje voor op mijn bed. Veel studenten gebruiken dat om huiswerk in bed te maken of hun computer op bed te gebruiken. Erg handig dus :)
Alvast trusten en groetjes uit Wuhan,
Ans
09 Oktober 2012 - 20:43
Eljo:
Hoi Ans,
Ans , wat bijzonder toch zo'n college over de goden. Ooit geloofden ze in Griekenland ook in goden, die verantwoordelijk zouden zijn voor alle gein en ongein. Om kwaad af te wenden, de goden gumstig te stemmen offerden ze.Toen de pest uitbrak en vele doden veroorzaakte geloofde men er niet meer in. De goden deden namelijk helemaal niets. Al dat offeren aan de goden bleek totaal geen zin te hebben.De mensen gingen gewoon dood in grote getale.
Bedankt voor je bericht. Weer een interessant verhaal.
Eljo -
11 Oktober 2012 - 09:02
Conny:
Ha Ans,
Even een kort bericht dat ik het erg leuk vind om je reisverslag en avonturen te lezen.
Je maakt wel wat mee zeg. En een hoop nieuwe contacten.
Heb je wel wekelijks college of worden de colleges in het chinees gegeven?
In ieder geval vind ik het wel stoer dat je helemaal naar China bent gegaan.
Veel plezier gewenst
hartelijke groet